maandag 13 maart 2017

boeken gelezen maart 2017

3. Kristin Harmel             Als we elkaar terugzien
Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een onbekende afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder. Er staat geen naam bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: "Hij bleef altijd van haar houden."
Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft haar het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de schilder haar oma? Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in de interneringskampen in Florida, waar Duitse krijgsgevangenen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen.
Door wat ze ontdekt komen ook Emily's eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?

4. Kom Vogel Sawyer       De dromen van juf Amsel
In deze christelijke streek/familieroman probeert een jonge vrouw haar leerlingen meer mee te geven dan rekenen en taal. Hierdoor komt ze in conflict met sommige ouders. Ze zet zich in voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen en wil alleen uit liefde trouwen. Helaas is de man op wie ze verliefd wordt al verloofd. Het verhaal speelt aan het einde van de 19de eeuw op het platteland van Nebraska waar een gepassioneerde onderwijzeres het beste uit haar leerlingen weet te halen. Als ze God toelaat in haar leven, komt het beste in haarzelf naar boven. Een eenvoudig verhaal met een happy end dat een mooi beeld geeft van de tijd waarin vrouwen nauwelijks iets te vertellen hebben en al helemaal geen rechten hebben.

5. Nora Roberts       Het strandhuis
Eli Landon, advocaat en schrijver, wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, van wie hij wilde scheiden. Na de vrijspraak is hij kapot(gemaakt) en trekt zich terug in het strandhuis van zijn oma. Schrijvend is zijn enige gezelschap Abra, de hulp van de grootmoeder; zij is ook yogalerares en geeft massages. Al die talenten gebruikt ze om Eli op de been te helpen. Als hij op kracht komt, wil hij zijn naam zuiveren. Ook ontwikkelt zich een romance. Een eeuwenoude legende speelt een belangrijke rol, als Eli en Abra worden klemgezet, wat voor spannende scenes zorgt. Het perspectief, in de derde persoon, wisselt, de dialogen zijn naturel. De Amerikaanse bestsellerauteur (1950) weet zo een mooi, enigszins voorspelbaar romantisch verhaal neer te zetten. Enkele van haar vele boeken zijn verfilmd voor televisie en bereikten de New York Times bestsellerslijst. Spanning en romantiek wisselen elkaar in deze boeiende roman goed af.

6. Stephanie Laurens        Speling van het lot.
De Engelse Angelica Cynster is met haar roomblanke huid en rode haar een prachtige verschijning. Tijdens een feest trekt ze de aandacht van een Schotse graaf. Echter, in plaats van haar het hof te maken, ontvoert hij haar. Hij heeft Angelica’s hulp nodig om zijn clan te behoeden van de ondergang. In ruil voor haar hulp biedt hij aan om met haar te trouwen. Angelica is echter niet van plan om te huwen met een man die niet van haar houdt en ze is vastbesloten om zijn hart voor zich te winnen terwijl ze hem helpt zijn plan te verwezenlijken. Het verhaal speelt zich af in het begin van de negentiende eeuw en is alles wat je van een romantische, historische roman mag verwachten. Een knappe hoofdrolspeler en een mooie maar eigenzinnige metgezel die in een kat en muis spel verwikkeld zijn. Het duurt enige tijd voordat de twee hun liefde bezegelen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage