maandag 10 april 2017

boeken gelezen april 2017

7. Elly Koster          Volg je hart.

Vier vrouwen reizen met een omgebouwde oude bus door het Zweedse Lapland en het noorden van Noorwegen. Hippie-achtige Grethe rijdt en leidt de overige, jongere vrouwen naar het volgen van je hart. Maar daarvoor moeten de vrouwen leren omgaan met een huwelijkscrisis, wachten op en openstaan voor nieuwe ontmoetingen en een eigen weg leren gaan. Grethe zelf gaat een oude liefde opzoeken. De schrijfster zit dicht op de huid van de protagonisten en dat verhoogt de betrokkenheid van lezers. Boeiend zijn de noordelijke couleur locale, die de Nederlandse auteur goed kent, en de historische achtergrond (de aanleg van een spoorlijn rond 1900) van een deel van deze roman, getoond in flashbacks, die op fantasie berusten en mooi in de roman zijn verweven. Het boeiende en soms spannende boek kent een breuk die wat teleurstelt doordat het happy end snel in vogelvlucht wordt neergezet.

8. Katie Fforde        Iets ouds en iets blauws
In een klein dorp in de Cotswolds ontmoeten drie heel verschillende jonge vrouwen elkaar tijdens een dorpsbijeenkomst. Alle drie proberen ze hun leven weer op te pakken. In een vlaag van enthousiasme besluiten ze een bedrijfje op te zetten dat jonge paren met een heel klein  budhet de trouwdag van hun dromen geeft.Dit idee blijkt een gat in de markt te zijn en voor ze het weten zijn ze druk bezig met het organiseren van stijlvolle trouwerijen. Maar hebben ze met al hun werk voor Cupido wel in de gaten dat hij zijn pijlen langzamerhand op hen is gaan richten?

9. Oma verhalen door vele schrijfsters.
Grootmoeder, grootje, mamaia, omi, van afstandelijk tot zeer intiem zijn de relaties tussen grootmoeders en hun kleindochters. In Oma-verhalen worden kleine monumentjes opgericht voor de liefste oma die er altijd was met een aandachtigr oor en een kleverig snoepje, voor de oma met het prachtige boekenhuis, maar er is ook een oma met een vreselijk geheim dat ze op haar sterfbed alleen met haar kleindochter kan delen. Grootmoeders zijn vrouwen uit een andere tijd, en tegelijk zijn ze nabij en vertrouwd. Achttien Nederlandse schrijfsters schreven ontroerende portretten over hun oma

10. Debbie Macomber            Liefdesbrieven in Rose  Harbor.
De zomer is een drukke tijd in het bed & breakfast van Roses Harbor, en eigenaresse Jo Marie Rose en klusjesman Mark Taylor hebben samen veel tijd doorgebracht met het draiiendddddd houden van de zaak. Ondanks goedbedoelde hints van anderen houdt Jo Marie vol dat Mark niet mees ia dan een vriend. Maar dan wel een vriend aan wie ze verdacht veel denkt.
Omdat hij niet graag over zichzelf praat weet Jo Marie weinig over Marks leven. Ze neemt zich voor meer over hem te weten te komen, maar eerst moet ze haar eigen verleden onder ogen zien - en ze moet ook nog drie nieuwe bezoekerss verwelkomen die, net als Jo Marie tot voor kort, op zoek zijn naar nieuwe wegen in hun leven. Wat hen allemaal bindt is de zoektocht naar liefde. Maar het vereist moed om die te kunnen toelaten.............

11. Katie Fforde         Een zomer aan zee
Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eiegenlijk wel iets anders, dus al haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland.
Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily's assistente op de boot loopt constant te mokken omdat ze vind dat zij en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er nog Alasdair, de knappe dokter uit het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn lkeuke lach, zijn  zorgzame karakter........ Want als ze voor hem zou vallen, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch......?


0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage