woensdag 12 juli 2017

boeken gelezen juli 2017

17. Veronica Henry             Echte liefde vind je in de boekhandel
Emilia erft boekhandel Nightingale van haar vader en streeft ernaar de zaak uit de financi?le problemen te halen door een make-over, en zo een overname of verkoop te voorkomen. Dit moderne, romantische verhaal speelt in het fraai geschilderde Peasebrook (Cotswolds, midden Engeland). Sarah, eigenaresse van een landhuis in het stadje, kwam vroeger haar hart uitstorten bij Emilia's vader. Jaren later zet zij zich via een organisatie dat festiviteiten organiseert nog in voor de boekhandel. Steun krijgt Emilia ook van Marlowe, een goede vriend van haar vader. Tussendoor vallen namen van auteurs en titels van boeken die het lekker lezen maken en uitnodigend zijn. Het stadje is betrokken bij de boekhandel die invloed heeft op diverse levens. Romantiek te over. Een warm en toegankelijk boek.

18. Jojo Moyes     Voor Jou 

Louisa (26) neemt, gedwongen door familieomstandigheden, een baan aan als verzorgster van de zwaar gehandicapte Will (35). Zij is beperkt door een jeugdtrauma, hij heeft, door een ongeluk met een motor, een dwarslaesie vanaf zijn nek. Als Lou Wills plannen ontdekt, zet ze alles op alles om hem van het leven te laten genieten. Will leert haar hetzelfde door haar autonomie uit te breiden. De relatie die zich geleidelijk tussen hen ontwikkelt, wordt door de populaire Engelse schrijfster (1969) intens, ontroerend én humoristisch weergegeven. In deze meeslepende roman zijn subplots verweven als het familieleven van beide protagonisten. Karakteristiek zijn ook de typisch Engelse klassenverschillen. 

19. Jojo Moyes        Een leven na jou21. Yara March             De schuldigenNa de dood van Will, een verlamde man waarvoor ze gezorgd heeft, valt Lou in een depressie met haar zinloze baantje en zonder concrete toekomstdoelen. In een praatgroep van mensen die kampen met een groot verlies wordt ze geholpen en gesteund maar een val van het dak van haar appartement zadelt haar op met enkele botbreuken. Op het dieptepunt van haar leven staat plots de tiener Lily aan haar deur: ze hoorde van haar moeder dat Will haar vader was. Onbekend met de jeugdproblemen rond drugs, alcohol en seks hebben Lou en Lily die ze tijdelijk in huis neemt, meer problemen dan plezier. Ook de toenadering tot haar tot dan toe onbekende familie van Will verloopt aanvankelijk zeer moeilijk. Tot er een man in Lou’s leven komt. Dit vervolg op 'Me before you'*, dat begin 2016 als film uitkomt, met dezelfde hoofdpersonages is enerzijds romantisch maar gaat toch tot op het bot. Het is een verhaal over omgaan met verlies, onzekerheid, tieners, familiebanden en het gebrek eraan. Vlot geschreven, knappe dialogen en verrassende plotwendingen zorgen ervoor dat deze roman binnen zijn genre ver boven de middelmaat uitsteekt.

20 Julie Cohen      De stunt van haar leven

De eeneiige tweeling Liza en Lee lijkt uiterlijk als twee druppels op elkaar, maar innerlijk zijn ze totaal verschillend. Lee is perfect, Liza de rebel. Al jong trekt Liza dan ook de wijde wereld in en bouwt een succesvolle carriáere op als stuntvrouw in Hollywood. Maar als ze haar baan en bijna haar leven verliest en noodgedwongen terugkeert naar haar geboortedorp in Engeland, blijkt haar perfecte tweelingzus er vandoor te zijn en hun moeder (die Alzheimer heeft), de familie-ijsfabriek en haar knappe vriend onbeheerd achter te hebben gelaten. Ze vraagt Liza haar plaats in te nemen. Iedereen, behalve hun moeder, gelooft dat ze Lee is, maar hoe lang houdt Liza het vol om haar moeder te verzorgen, de fabriek te beheren, de vriend van haar zus aan het lijntje te houden en de rol van haar zus te spelen? En wat is er met Lee aan de hand? Een met vaart en veel inlevingsvermogen geschreven geestig, romantisch verhaal, onderhoudend en met meer inhoud dan de doorsnee chicklitroman. Hoofdpersoon Liza die zichzelf geleidelijk beter leert kennen, juist door haar personificatie van de 'perfecte' tweelingzus, wordt overtuigend gebracht. 

  22.David Baldacci            Tango met een knal  


Nadat ze weigeren in te gaan op een overname aanbod, worden twee haciënda’s in Argentinië bedreigd door sabotage en brandstichting. Als haar zus door een val niet kan werken, neemt Carry-Ann haar werk als bedrijfsleidster van een hotel in Argentinië over. Het hotel annex wijngaard krijgt net als de buren steeds kleine en grote tegenslagen te verduren. Al snel valt het woord sabotage. Het is een romantisch verhaal waarin Carry-Ann en de knappe buurman Luc verliefd worden, maar dat niet durven toe te geven. Bovendien is het ook een thriller waardoor het leven van Carry-Ann gevaar loopt. Het is echte chicklit, met veel humor, onbegrip, verkeerde conclusies en spannende dromen over knappe mannen. Het verhaal wordt afwisselend verteld door ik-persoon Carry-Ann en vanuit de derde persoon door andere hoofdpersonen. Dat maakt het soms wel lastig omdat de wisseling midden in een hoofdstuk plaats vindt. 
Waar ook ter wereld, wie het beoogde slachtoffer ook is, elke dreiging wordt door Will Robie op efficiënte wijze onschadelijk gemaakt. Maar wanneer hij tijdens een buitenlandse missie plotseling niet in staat in om zijn doelwit uit te schakelen, stort zijn wereld in. En om de unieke kwaliteiten die hem de beste maken terug te krijgen, moet hij de confrontatie aangaan met datgene wat hij twintig jaar laar lang heeft geprobeerd te vergeten: zijn eigen verleden.Will Robie groeide als kind op in Cantrell, een stadje aan de golfkust in de staat Mississippi. Na de middelbareschooltijd verbrak hij alle banden met zijn familie en vertrok, om nooit meer terug te kijken. Totdat zijn vader wordt gearresteerd op verdenking van moord. Tegen zijn vaders wens in besluit Robie om samen met Jessica Reel in de zaak te duiken, maar dat levert al snel meer vragen op dan antwoorden. Het leidt hen naar de schaduwkant van Cantrell, waar ze te maken krijgen met de levensgevaarlijke gevolgen van beslissingen die in het verleden zijn genomen. En deze keer is er voor vader en zoon geen ontsnappen meer aan...........

23 Loes den Hollander         Pijngrens

Juli 2014 Het leven van Annemiek Verweij, Bridget Homberg en Maxim Teeven lijkt in balans te zijn. Maar dan worden ze geconfronteerd met een vliegtuigramp die herinneringen wakker maakt aan een ramp  die jaren geleden plaatsvond en die nog niet goed is verwerkt.
Ze zoeken ieder voor zich naar manieren om de onrust en de anagst waar ze last van hebben te bezweren. Daarbij komt Annemiek voor een cruciale beslissing te staan, moet Bridget alles op alles zetten om de koers die ze gekozen heeft overeind te houden en maakt Maxim voor de tweede keer in zijn leven een onherstelbare fout. Aanvankelijk staan de oplossingen die ze moeten kiezen los van elkaar, tot ze ontdekken dat hun persoonlijke geschiedenis al lange tijd onverbrekelijk aan die van de anderen verbonden is.
Maar ze ontdekken ook wie ze in de loop der jaren geworden zijn.



0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage